Urządzenia gastronomiczne
Niewątpliwie funkcjonalny sprzęt gastronomiczny w kuchni gwarantuje pracę na najwyższym poziomie, natomiast sprzęt źle dobrany, niedostosowany do możliwości i potrzeb, stanie się najsłabszym ogniwem lokalu.
Na rynku istnieje wiele firm świadczących usługę doboru zestawu najważniejszych urządzeń gastronomicznych, które zapewnią efektywne wykorzystanie przestrzeni oraz potencjału załogi.
Urządzenia do obróbki termicznej
Kuchnie gazowe gastronomiczne, kuchnie elektryczne, kuchnie indukcyjne oraz piece konwekcyjno-parowe – ten sprzęt zapewnia szybką obróbkę termiczną składników dań.
W ofertach hurtowni znajdziecie także urządzenia do gotowania pierogów i urządzenia do gotowania makaronu, które przyśpieszają wydawanie posiłków. Sprzęty o takim przeznaczeniu sprawdzają się świetnie w lokalach ściśle sprofilowanych np.: pierogarniach.
Niektórym restauracjom przydadzą się natomiast kotły warzelne, frytkownice gastronomiczne, grille gazowe z lawą wulkaniczną oraz patelnie przechylne. Są to niezawodne i nowoczesne urządzenia bez, których nie sposób wyobrazić sobie sprawnej pracy w kuchni. Do podtrzymywania temperatury gotowych posiłków służą zaś urządzenia typu bemary elektryczne lub podgrzewacze do frytek.
Wybieraj polskich producentów – wiele hurtowni mieści się w Warszawie, ale dystrybucją obejmują całą Polskę!
Życzymy trafnych wyborów w wyposażaniu gastronomii!
Zakładasz restauracje lub kupujesz food-trucka i szukasz dobrego wyposażenia gastronomii? Lub pewnego źródła informacji?
Jesteś w odpowiednim miejscu. Na co dzień nasze zawodowe zajęcie stanowi profesjonalne wyposażenie gastronomii Warszawa jest dla nas głównym rynkiem i obszarem działalności, ale realizowaliśmy projekty również w innych częściach Polski. Na tym blogu sukcesywnie publikujemy krótkie artykuły na wybrane tematy, staramy się podać żmudną merytoryczną wiedzę w ciekawy sposób. Serdecznie zapraszamy do zakładki kontakt, chętnie odpowiemy na Wasze pytania i wątpliwości. Pozostajemy otwarci na wszelkie propozycje artykułów i tematów związanych z profesjonalnym wyposażeniem gastronomii i urządzeniami gastronomicznymi.