Meble ze stali nierdzewnej do kuchni

Jak wyposażyć lokal gastronomiczny? Jak wybrać urządzenia dla przemysłu mięsnego? Opisujemy i rekomendujemy asortyment sprzętowy, kierując się wysoką jakością techniczną i estetyczną.

Przeznaczeniem tych produktów jest wyposażenie kuchni w restauracjach, barach, stołowkach. Natomiast wybiórczo można je zastosować także w ciastkarniach, masarniach, sklepach i w różnego rodzaju zakładach przetwórstwa spożywczego.

Meble wyprodukowane są ze stali nierdzewnej kwasoodpornej chromowo-niklowej. Gatunek wg PNOH18N9/ W-nr 1.4301, AISI304. Stal ta cechuje się odpornością na działanie kwasów organicznych – z wyjątkiem kwasu solnego i siarkowego.

Rekomendowane grubość blachy  w poszczególnych sprzętach gastronomicznych (grubość minimalna):

  • płyty robocze stołów blacha gr 1,0 mm
  • płyty stołów ze zlewami blacha gr 1,25 do 1,5 mm
  • korpusy szafek w stołach blacha gr 0,8 mm
  • pólki w stołach i szafach blacha gr 1,0 mm
  • stelaże stołów i szaf rura kwadratowa 40×40 mm
  • stelaże regałów i wózków rura kwadratowa 30×30 mm
  • stelaże wózków kelnerskich rura okrągła fi-25 mm
  • korpusy szaf i szafek wiszących blacha gr 0,8 mm
  • komory basenów blacha gr 1,5 i 1,25 mm
  • półki w regałach i półki wiszące blacha gr 1,25 i 1,0 mm
  • korpusy okapów blacha gr 0,8 mm
  • drzwi i szuflady blacha gr 0,8 mm

Meble z pozytywną opinią PZH

Zwróć uwagę, czy meble technologiczne posiadają pozytywną opinię w zakresie jakości zdrowotnej sporządzoną przez Państwowy Zakład Higieny. Nr świadectwa HZ/03110/00

3 pytania przed zakupem mebli ze stali nierdzewnej

  1. Czy powierzchnie mebli są szlifowane z zachowaniem struktury liniowej?
  2. Czy podzespoły mebli wykonane z blach szlifowanych „na mokro”?
  3. Czy meble będą osłonięte, na okres magazynowania i transportu, folią ochronną?

kuchania w gastronomii wyposażona przez hurtownie Revinex

Pamiętaj, że meble ze stali nierdzewnej zamówione na wymiar są wyceniane indywidualnie!