Profesjonalne wyposażenie gastronomii – NOWOŚCI

Jak wyposażyć lokal gastronomiczny? Jak wybrać urządzenia dla przemysłu mięsnego? Opisujemy i rekomendujemy asortyment sprzętowy, kierując się wysoką jakością techniczną i estetyczną.

Jednym z filarów długoletniej obecności na rynku jest podążanie z trendami – klienci wciąż oczekują nowości! Profesjonalne wyposażenie gastronomii nie jest tylko „rzeczą”, jest filozofią prowadzenia biznesu w branży gastronomicznej.

Mniej enigmatycznie, na przykładach: Jeszcze 10 lat temu w Polsce mało kto słyszał o lodach rzemieślniczych tzn.: wyrabianych z owocowych past, opartych na naturalnych składnikach i mieszanych z prawdziwym mlekiem, owocami, ciasteczkami. Dzisiaj ten produkt ma już znaczący udział w rynku, a gastronomie, które w porę wyłapały trend zajmują już ugruntowaną pozycję np.: https://goodlood.com/. Tradycyjne lodziarnie (tzw.: lody z automatu stopniowo notują obniżenie przychodów)

Profesjonalne wyposażenie gastronomii wyłapuje trendy!

Dlatego tak ważne jest, żeby zauważać trendy i tendencje na rynku gastronomicznym i nie bać się dostosowywać wyposażenie – oczywiście po wstępnej analizie opłacalności.

Staramy się wyłapywać dla Was ciekawe zachowania konsumentów i nowości w kwestii wyposażenia gastronomii i umieszczać je na tej stronie!

Uber wchodzi w gastronomię

Ten fakt bardzo szybko od innowacji przeszedł do codzienności – wszystko za sprawą pandemii. Od początku 2020 roku, ilość restauracji na platformie zwiększyła się o blisko 188 %, a Uber Eats, uruchomił swoją usługę w 18 nowych miastach. Pandemia w końcu dobiegnie końca, jednak niektóre nawyki konsumentów zostaną z nami na długo. Jeśli jeszcze nie należysz do społeczności Uber – polecamy zgłębić temat. Co więcej, takie działania wcale nie będą wymagać od Ciebie zmiany wyposażenia gastronomii, może jedynie organizacji.

profesjonalne wyposażenie gastronomii warszawa

Specjalizacja w gastronomii, czyli Avocado Show

Inną ciekawostką jest nowa holenderska restauracja, której wszystkie dania sporządzone są z avocado (oczywiście nie tylko). The Avocado Show to absolutnie potrafi zadziwić i rozbawić. Propozycje dań są naprawdę niesamowite! To dowodzi tezie, że chcąc uzyskać przewagę na tak konkurencyjnym rynku, jakim jest gastronomia trzeba sięgać po coraz bardziej wąski obszary specjalizacji. Być może w Polsce awokado nie jest pomysłem idealnym, ale można wykorzystać ten pomysł jako kanwę!

profesjonalne wyposażenie gastronomii warszawa nowości
Źródło: https://www.facebook.com/TheAvocadoShow/