Jednym z filarów długoletniej obecności na rynku jest podążanie z trendami – klienci wciąż oczekują nowości! Profesjonalne wyposażenie gastronomii nie jest tylko „rzeczą”, jest filozofią prowadzenia biznesu w branży gastronomicznej.
Mniej enigmatycznie, na przykładach: Jeszcze 10 lat temu w Polsce mało kto słyszał o lodach rzemieślniczych tzn.: wyrabianych z owocowych past, opartych na naturalnych składnikach i mieszanych z prawdziwym mlekiem, owocami, ciasteczkami. Dzisiaj ten produkt ma już znaczący udział w rynku, a gastronomie, które w porę wyłapały trend zajmują już ugruntowaną pozycję np.: https://goodlood.com/. Tradycyjne lodziarnie (tzw.: lody z automatu stopniowo notują obniżenie przychodów)
Profesjonalne wyposażenie gastronomii wyłapuje trendy!
Dlatego tak ważne jest, żeby zauważać trendy i tendencje na rynku gastronomicznym i nie bać się dostosowywać wyposażenie – oczywiście po wstępnej analizie opłacalności.
Staramy się wyłapywać dla Was ciekawe zachowania konsumentów i nowości w kwestii wyposażenia gastronomii i umieszczać je na tej stronie!
Uber wchodzi w gastronomię
Ten fakt bardzo szybko od innowacji przeszedł do codzienności – wszystko za sprawą pandemii. Od początku 2020 roku, ilość restauracji na platformie zwiększyła się o blisko 188 %, a Uber Eats, uruchomił swoją usługę w 18 nowych miastach. Pandemia w końcu dobiegnie końca, jednak niektóre nawyki konsumentów zostaną z nami na długo. Jeśli jeszcze nie należysz do społeczności Uber – polecamy zgłębić temat. Co więcej, takie działania wcale nie będą wymagać od Ciebie zmiany wyposażenia gastronomii, może jedynie organizacji.

Specjalizacja w gastronomii, czyli Avocado Show
Inną ciekawostką jest nowa holenderska restauracja, której wszystkie dania sporządzone są z avocado (oczywiście nie tylko). The Avocado Show to absolutnie potrafi zadziwić i rozbawić. Propozycje dań są naprawdę niesamowite! To dowodzi tezie, że chcąc uzyskać przewagę na tak konkurencyjnym rynku, jakim jest gastronomia trzeba sięgać po coraz bardziej wąski obszary specjalizacji. Być może w Polsce awokado nie jest pomysłem idealnym, ale można wykorzystać ten pomysł jako kanwę!

Na co dzień nasze zawodowe zajęcie stanowi profesjonalne wyposażenie gastronomii Warszawa jest dla nas głównym rynkiem i obszarem działalności, ale realizowaliśmy restauracje również w innych częściach Polski. Naszym celem jest sukcesywne zamieszczanie wartościowych materiałów, by podnosić poziom wiedzy na temat wyposażania gastronomii. Serdecznie zapraszamy do zakładki kontakt, chętnie odpowiemy na Wasze pytania i wątpliwości. Pozostajemy otwarci na wszelkie propozycje artykułów i tematów związanych z profesjonalnym wyposażeniem gastronomii i urządzeniami gastronomicznymi.